Van Lanschot logo ontwerp Reclamebureau Holland

Brading/logo

Als Reclamebureau, onder leiding van Jochem Albrecht uit Bussum, kregen wij de eer om een beeldmerk, logodesign, huisstijl en fotografie branding te ontwikkelen voor Van Lanschot & Partners, met de focus op de verbinding tussen opdrachtgever en klant. Ons team kreeg de uitdagende taak om een logo te creëren dat klasse en vertrouwen uitstraalt. De heer M. Van Lanschot, oprichter van Van Lanschot & Partners, inspireerde ons met het idee dat de letter M van zijn naam een ‘persoonlijke’ brug vormt, terwijl de blauwe lijn de verbinding symboliseert.

Met deze inspirerende richtlijnen zijn we aan de slag gegaan om een uniek en betekenisvol beeldmerk en logo te ontwerpen, dat de identiteit van Van Lanschot & Partners zou belichamen. Het was ons doel om een visueel symbool te creëren dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de kernwaarden van het bedrijf weerspiegelt.

Na uitgebreide brainstormsessies en ontwerptrails hebben we het definitieve logo ontwikkeld, waarbij we de letter M subtiel hebben geïntegreerd in een gestileerde brug die de verbinding tussen opdrachtgever en klant vertegenwoordigt. De blauwe lijn die door het logo loopt, benadrukt deze verbinding en straalt tegelijkertijd betrouwbaarheid uit.

Voor de huisstijl en fotografie branding hebben we dezelfde principes toegepast, waarbij we consistentie en kwaliteit nastreefden in alle visuele aspecten van het merk. Van het kleurenpalet tot de typografie en fotografiestijl, elk element is zorgvuldig gekozen om een gevoel van klasse en vertrouwen over te brengen.

Het eindresultaat is een krachtige en elegante visuele identiteit die de essentie van Van Lanschot & Partners vastlegt en een gevoel van vertrouwen en professionaliteit uitstraalt. We zijn vereerd dat we hebben mogen bijdragen aan het succes van dit project en kijken uit naar verdere samenwerkingen in de toekomst.

Zie website

Logo FSC

MVO Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent voor ons bewust omgaan met mens, (dier) en planeet. Daar zijn we elke dag mee bezig. We gaan zelfs verder: we hebben de 3 P’s van MVO aangevuld met misschien wel de belangrijkste P. De P van Plezier. Die laatste P maakt dat mensen zich willen bekommeren om People en Planet. Zonder people en planet geen profit. Daarom steunen ook wij een aantal goede doelen en werken we bewust met duurzame, herbruikbare en energievriendelijke materialen. Zoals LED-verlichting bij lichtreclame en FSC-papier voor drukwerk.